Aldrig har maten varit då billig

LYSSNA PÅ EKOT

I ekot den 17 april berättar man att vi idag bara lägger 13 % av vår inkomst på vår mat vilket är ett otroligt lite. Efter förra årets fantastiska dokumentär och bok ”Matens pris” ställer vi oss frågan ifall vi vill ha det så?

I inslaget pratar de om en växande tillväxt globalt och att konkurrensen om råvarorna kommer att öka, men är detta den enda sidan av myntet? Vad tror vi om att vi har en matproducering baserad på fosila bränsler som kanske redan nått ett peak-oil läge, det vill säga dagen har kommit då vi börjat hitta mindre och mindre olja. Vad tänker vi kommer hända med vårt jordbruk då vi inte längre kan bryta de mineraler och framställa de konstgödsel som vi idag lägger på våra åkrar. Vad händer då våra jordar är utarmade på näring och mineraler?

Men alla kan göra något!

LYSSNA på radioinslag om stadsodling i Stockholm

Varken enbart lokal produktion av vår mat är lösningen eller inte så kan vi under tiden vi funderar på vad framtiden skall ge alltid göra något själva! Odla något litet är en upplevelse som jag önskar alla och kan enkelt genomföras i ditt köksfönster, köpa lokalproducerat eller börja lära dig om vilda ätliga växter kan vara en annan rolig och otroligt kulinarisk resa. Låt oss vara med och skapa en framtid ihop!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>