”Inre omställning” – vad är det?

Förra helgen arrangerade Gemeko en temahelg om ”Inre omställning”. Terapeuter, coachar, yoga- och meditations instruktörer, representanter från Omställning Göteborg och en härlig filosof spenderade en otrolig helg tillsammans och delade med dig av sina tankar av vad inre omställning är och hur de valt att arbeta med ämnet.

Strukturen på helgen var att verkligen landa i gruppen och nuet genom visualiseringsövningar, ett löst schema och utrymme för människor att få höras och bli sedda och lyssnade på. Om våra djupaste mänskliga behov är att bli älskade och känna oss viktiga och behövde, hur ger vi då detta till osssjälva och varandra?

”Ni hade skapat en så avslappnad och tillåtande stämning. Det slog emot mig bara jag kom in i rummet”

Ett tiotal av deltagarna hade förberett föreläsningar eller workshops inom sina specialområden och otroliga, spännande och tankvärda föreläsningar följde varandra!

Helgen och gruppens tankar runt inre omställning kan sammansfattas i tre punkter:

  • Vi behöver hitta ett sätt att älska oss själva, må fysiskt och mentalt bra och känna att våra liv har en verklig mening!
  • Förändra vår syn på världen där jag är ett subjekt och naturen, luften och till och med människor jag inte känner eller kan relatera till blir objekt jag inte känner medkänsla eller tillhörighet till.
  • Verkligen förankra faktumet att vi som individer och människor är en del av en helhet, ett enormt kretslopp där varje individs agerade påverkar helheten. ALLA har ett ansvar och påverkar!

Vi är många som behöver ställa om till ett hållbart sätt att leva och därför är jag så glad att få se att de är en stor bredd i människor och kompetenser som arbetar med att assistera och coacha människor till att hitta ett hållbart sätt att förhålla sig till sigsjälva vilket jag tror är en förutsättning för att bygga en praktisk och teoretisk hållbar värld.

/Emma

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>