Vacker vild sorbet

Runt om i våra trädgårdar, diken och skogsområden växer det som det knakar. Så varför inte göra sorbet på det gröna?

Vild sorbet

Vispa äggvitan till ett tjockt vitt skum

Värm socker i lite vatten

Lägg sockerlösningen, skivade päron och harsyra i mixern och mixa tills du har en slät ljusgrön puré

Vänd försiktigt ner purén i äggvitan och frys direkt eller kör i glassmaskin

Njut av våren och grönskan

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Vacker vild sorbet

  1. Vad bra att du hade lagt upp receptet här. Det låter sagolikt gott, fullt i klass med den rosensorbet jag lagade på kronblad av nyponros för några år sedan. Något av det mest poetiska jag ätit – som frostbitna rosa moln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>