Granskottssirap

Fantastiskt gott på glass eller i sallad, din egengjorda

granskottssirap

kommer att göra succé! Denna kalla vår har förlängt säsongen för att kunna plocka granskott (med markägarens tillstånd!) av vilka du enkelt gör en god sirap:

- granskott
- limeskivor
- råsocker

Varva skotten med socker och citron i en tättslutande burk. Vänd eller skaka varje dag till sockret har smält, sila sedan av och tappa upp på flaska. Mums!

 

”En tid i juni står granskogarna salladsljusa;
överfulla av guldgröna årsskott
lyser de gladare än lövskogarna.
Då doftar av vårlig mjällhet
den yttersta grankvisten i kådans ungdom
innan den hårdnar till granris, gravris.

Ljus är den tid då granen pryder sig själv.
Då granen själv står i högtid med ljusa kläder”.

Harry Martinson, ur diktsamlingen Gräsen i Thule (1958)

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Granskottssirap

  1. Lovisa says:

    Blir den likadan som ”vanlig” sirap i konsistensen?

    • Klara says:

      Den är betydligt mer rinnig, men det beror egentligen mest på hur saftig citronen/limen var. Mycket vätska = rinnig sirap. Snuskigt god är den i vilket fall! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>