Stadssallad nr 3: ”Den Ätbara Staden”

När: Back to Calendar 13 september, 2012 @ 18:00 - 20:30
Var: Kvillebäcken
Kvillebäcken
Göteborg
Sverige
Kostnad: Självkostnadspris
Kontakt: Klara Hansson
0704-406504
klara@gemeko.se

Välkomna på en ovanlig After Work; Vi har nämligen bara ETT fokus:

Vild mat!

Vad kan man egentligen plocka av allt det vilda i vår närmiljö? Ogräsen, bladen, rötterna, blommorna, bären… det finns en otrolig mängd fantastiska växter att upptäcka för den som är nyfiken och gillar att reta smaklökarna! Under vandringen samlar vi in ingredienserna till en sallad som vi avnjuter tillsammans med närproducerad mat från Stadsjords projekt i Kvillebäcken. Niklas Wennberg, verksamhetsledare för Stadsjord välkomnar och berättar hur stadens omställningsytor – till exempel rivningstomter och outnyttjade p-platser – kan användas för stadsjordbruk med såväl växt- som animalieproduktion. Wasa Allés förstekock Jonas finns på plats för att tillreda våra delikatesser. Det kommer att bli en oförglömlig smakupplevelse!

Vi berättar under vandringen om VAD som går att äta och NÄR på säsongen de olika växterna finns, vi tipsar om VAR man ska leta och HUR man kan tillaga godsakerna; delikata sallader, varmrätter, soppor och desserter…

Möjligheterna är obegränsade när vi öppnar dörren till det vilda skafferiet!

Mötesplats: Kvillebäckens odlingar. Leta efter en skylt med texten ”Stadssallad”!

Kostnad: Vandring plus mat till självkostnadspris.

VARMT VÄLKOMNA!
//Klara och Emma

Följ eventet på Facebook för mer uppdateringar! Klicka här

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>