Ekologisk läsk

Efterfrågan på ekologiska produkter blir bara större och större, och ekologisk läsk är den nya flugan. Konsumenter idag önskar ett stort och bra ekologiskt sortiment när de handlar i livsmedelsbutikerna eller på nätet. Detta har fler och fler läskproducenter lyssnat på och nu presenteras nya ekologiska alternativ på läskhyllan. Alla de stora matbutikerna har vidgat sitt sortiment med ekologisk kolsyrad läsk men också caféer och restauranger erbjuder ofta detta på sin meny. Konsumenter vill dock inte bara veta vad drycken innehåller, de vill också veta hur och var den är tillverkad. Småskaliga och lokala bryggerier och läskproducenter vågar nu satsa och det är deras produkter man ofta hittar hos både livsmedelsbutiker och i restaurangvärlden. Ekologisk läsk finns i alla klassiska läsksmaker som cola, apelsin och lime. Skillnaden är att de bara innehåller ekologiska produkter, naturliga aromer och inga färgämnen och konserveringsämnen. Ofta har den ekologiska läsken också lägre sockerhalt än vanlig läsk. Ekologisk läsk passar perfekt när man vill konsumera miljövänligt och lite nyttigare men ändå vill dricka något riktigt gott!

Ekologisk läsk med olika smaker

Ekologisk läsk innehåller så få ingredienser som möjligt. Den innehåller ekologiskt socker, naturliga aromer från frukt och bär, kanske lite citronsyra, vatten och kolsyra. Det viktiga är att alla färgämnen och konserveringsmedel är borttagna. Läsken är alltså tillverkad av naturliga ingredienser och en stor fördel är att den ofta har lägre sockerhalt än vanlig läsk. Den är alltså både bättre för miljön och för hälsan. Läsk som är ekologisk tillverkad hittar du i alla möjliga smaker. De klassiska smakerna som cola, apelsin och lime finns men man hittar också spännande som ingefära och rabarber.

Ekologisk läsk passar både vuxna och barn. Det är perfekt att byta ut den vanliga läsken mot en ekologisk och slippa en massa extra socker, sötningsmedel och konstgjorda tillsatser. Smakerna i den ekologiska läsken kommer från frukter och bär. Många producenter försöker att hitta frukt och bär från lokala odlare i närområdet. Frukterna och bären balanseras med ekologiskt socker och tillsammans med kolsyra får man en sprudlande god dryck tillverkad med omsorg om naturen och människan.

Tillverkad med omsorg om hälsa och miljö

Mycket av den ekologiska läsken är småskaligt och lokalt tillverkad. Det är viktigt att uppmärksamma mindre matproducenter för att bevara kunskap, arbetstillfällen och entreprenörskap. Detta efterfrågas och uppskattas av många konsumenter idag. Man vill inte bara veta vad produkten innehåller utan också dess ursprung. Att ta vara på det som finns nära är viktigt i den ekologiska produktionen och därför kan man hitta ekologisk läsk smaksatt med blåbär, hallon, lingon och äpple. Frukt och bär som växer i vår närhet.

En annan positiv aspekt med lokalt tillverkad läsk är att transportsträckorna blir kortare. En ekologisk läsk passar dig som vill dricka något sött och gott ibland men ändå vill ha en naturlig och hållbart tillverkad produkt. Mat och dryck som är ekologiskt tillverkad produceras i samspel med naturen. Den innehåller inga kemiska bekämpningsmedel, inget konstgödsel och den stör inte djurens naturliga beteenden. Njut av en god ekologisk läsk, bra för dig och bra för miljön.

 

Ekologisk läsk, bra för dig och för miljön

Ekologisk läsk passar perfekt för dig som vill släcka törsten med något riktigt gott och vara miljömedveten samtidigt. Den innehåller ofta mindre socker än vanlig läsk så att den passar också bra till dig som tänker på hälsan. Alla ingredienserna i läsken är ekologiska. Det är socker, smaker från frukt och bär, kolsyra och vatten, inga konstiga tillsatser och aromer. Mycket av den ekologiska läsken är tillverkad av småskaliga och lokala matproducenter som brinner för sin produkt.