Miljövänligt företag

Kundernas efterfrågan på miljövänlighet ökar ständigt. Men vad är egentligen ett miljövänligt företag? Vilka krav finns det? Det är ju hur mycket som helst att tänka på, ta reda på och hålla reda på. Ständigt nya rön och krav kräver en ständig uppdatering och en ständigt pågående utveckling för att man ska kunna hänga med och bli bättre.

Märkningar, certifieringar, krav eller bara ett gott miljötänk

Den finns en uppsjö av länkar och råd att få om man vill göra sitt företag bättre. Googlar du på ‘miljövänligt företag’ så får du upp allt mellan himmel och jord. En lista över miljövänliga företag i Sverige, Åtta skäl för att göra ditt företag miljövänligt, Naturföreningens gröna tips för arbetsplatser, kommunens krav…

Var, hur och varför börjar man?

Det är enkelt att börja men en ständig process att spåra upp alternativa sätt eller varor. Alla vinner dock på det. Som företagare blir du mer efterfrågad när kunderna får veta att du bryr dig om miljön. Se över inköp, sophantering och all hantering däremellan. Hela kedjan från ursprung i ena änden till kund i den andra kan förbättras. Googla. Du tjänar på det.

Spara jorden åt barnen

Tänk på kommande generationer – skapa ett miljövänligt företag

Ta första steget idag. Nu direkt. Börja med att googla och läsa. Hitta inspiration och information. Sätt sedan igång med det som är närmast till hands. Närmiljön. Energisnåla glödlampor t.ex. Se över din produktion. Skär ner på slöseri. Det mår även ekonomin bra av. Se över dina beställningar och leverantörer. Finns det ekovänligare produkter eller tjänster som du kan erbjuda dina kunder?