Miljövänligt sköljmedel

Miljövänligt sköljmedel används i många svenska hushåll och det är inte svårt att förstå varför. Det både gör tvätten mjukare och får den att dofta otroligt gott. Det finns dock en baksida som fler och fler blir medvetna om. Vanligt sköljmedel är skadligt både för miljön och för den som använder det.

Nackdelarna med sköljmedel

Anledningen till att sköljmedel är så skadligt är att det innehåller många olika kemikalier som är svåra eller omöjliga för naturen att bryta ned. Dessutom innehåller de ofta ftalater som gör att doften sitter kvar i kläderna. Dessa ftalater är hormonstörande och något som alla bör undvika att komma i kontakt med. Därav är miljövänligt sköljmedel ett betydligt vettigare alternativ.

Väldoftande tvätt utan kemikalier

Som tur är finns det enkla knep att ta till för att slippa kemikalier och ändå få mjuk tvätt som luktar gott. Ett välbeprövat husmorsknep är att använda sig av ättika. Det gör tvätten mjukare och neutraliserar dålig lukt. Det finns även ett stort utbud av miljövänliga sköljmedel till vettiga priser, till exempel Sonett och Lilly´s Eco Clean.

Välj miljövänligt sköljmedel och rädda sjöarna från kemikalier

Byt till ett bättre och miljövänligt sköljmedel

Vanliga sköljmedel är skadliga både för miljö och människor på grund av alla kemikalier de innehåller. För att vara snäll både mot sig själv och miljön är det därför viktigt att skippa sköljmedel eller byta till ett bättre alternativ. Med det stora utbud som finns av miljövänliga och ekologiska sköljmedel kräver det inte heller någon större ansträngning. Du kan enkelt beställa hem det från nätet eller köpa det i välsorterade livsmedelsbutiker.